Helse – hva er egentlig god helse?

Helse. Hva er egentlig god helse? Er det å se godt trent ut og bare spise sunt? Det virker nesten sånn i dagens samfunn! Det å se godt trent ut er ikke det samme som å ha god helse. Selv mener jeg at det er at det er at du skal ha en god livskvalitet, og at kroppen skal fungere optimalt. Det at man stresser med å bare spise sunt/rent og skal ha minst mulig fett på kroppen er faktisk ikke sunt. Jeg mener det viktigste er å finne den sunne balansen. Da mener jeg å trene for de gode helsefordelene, og å spise relativt sunt, men å kunne unne seg noe godt ved f.eks. spesielle anledninger.

Mange er veldig opptatt av å ha minst mulig fett på kroppen, å spise sunnest, prestere best, og å se godt trent ut. Men om man stresser for mye med dette kan man utvikle ortoreksi (spiseforstyrrelse med overdrevent fokus på å spise sunt), man kan bli overtrent, og generelt bli utmattet. Det vil jeg ikke si er god helse. Helse og trening skal jo være noe som er bra for deg og du kan leve med, ikke noe som er altoppslukende!

IMG_1049
Til slutt er det jo bare livskvaliteten din som er det viktigste. Det er jo positivt for kroppen om du spiser sunt og trener, men balansen i hverdagen er etter min mening veldig viktig for en god helse 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s