«Sommerkroppen, pappakroppen og mammakroppen»

I media og sosiale medier har det i det siste vært diskutert mye om pappakroppen og mammakroppen. Altså at man heller skal se litt dvask ut, og ha mer fett på kroppen. Dette skal visst være mye bedre, og er det som er «in» eller populært dette året.

Jeg ble ikke overrasket over denne «nyheten», for vi har jo tidligere hørt mye om den berømte sommerkroppen. Det er visst en spesiell type kropp som er idealet på sommeren, og dette skal alle jobbe for å få. Det er jo slik det må tolkes når alle blader, aviser og sosiale medier skriver «Slik får du sommerkroppen» og «Tren deg til sommerkroppen 2015».

Og som et svar til dette kommer motstanderne og sier «Dette er mye finere enn tynne jenter». Da er det diverse bilder av jenter med mer fett på kroppen. Til og med overvektige hylles, og er visst mye penere og bedre. Om man er tynn blir man kalt for alt for tynn, om man er normal eller har litt mer fett på kroppen blir man kalt feit. Og for at man selv skal føle seg bedre, rakker man ned på det motsatte…

Det jeg synes blir så teit med hele greia er at man absolutt skal rakke ned på andre, og sette en slags idealkropp. Fordi man blir sett ned på selv, betyr ikke det at man kan mobbe andre med en annen kroppsfasong. Det er jo faktisk sånn at alle er forskjellig, og folk har forskjellig smak. Bare fordi du synes noe er penere enn noe annet, er ikke det fasiten på hvordan en kropp skal være. For det er faktisk ikke en fasit!

Mitt fokus er å ha god helse, og det kan man faktisk både ha som tynn og som normal/litt overvektig. Jeg håper alle som leser dette tenker over at man ikke skal trykke andre ned. Det blir bare for dumt å si at noe er penere eller bedre enn noe annet!

2 kommentarer

  1. Henriette Næss · mai 11, 2015

    Ett viktig tema! 🙂

    Liker

  2. Tilbaketråkk: Top 3 innlegg – debatt/meninger | Lene Helgesen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s