Historien om Mia Lystad – kampen ut av anoreksien

En dag på facebook så jeg et flott innlegg postet av Mia Lystad, som var rørende og inspirerende. Ni år hadde hun slitt med anoreksi, og har kjempet seg ut av det. Hun var innlagt tre ganger, og 28 kg på det tynneste. Av å være så kraftig underernært har man null energi og ikke noe overskudd. Man opplever ofte også angst, selvhat og ukontrollerte følelser slik Mia også gjorde. «Da jeg var syk forbandt jeg min kropp med kontroll og trygghet. Så hvert gram jeg la på meg var en kamp, nettopp fordi jeg var livredd for å miste denne følelsen av kontroll og trygghet».

Etter hun var innlagt for tredje gang kom hun i kontakt med en coach som introduserte henne for styrketrening. Dette forandret synet hennes på kropp, og hun beskriver det slik «Treningen gav meg motivasjon til å bli friskere fordi jeg ønsket å bli sunn og sterk. Mitt syn på hva en sunn kropp var endret seg gradvis, jo større jeg selv ble. Denne nye, større og tyngre kroppen min kunne også brukes til så mye mer enn tidligere. Jeg fikk etterhvert til det jeg bestemte meg for. Kroppen var ikke lenger et hinder, men et hjelpemiddel og en maskin som kunne ta meg fra A til Å. Så tenk, kroppen vår er egentlig helt fantastisk! Den fortjener ikke å få gjennomgå så mye som det den ofte får»

Mia Lystad

Mia klarte å innse at kroppen er fantastisk, og oppdaget gleden ved å ha en sunn kropp. Hvis man spiser nok og trener, vil du se at kroppen jobber for deg, og ikke imot deg. Mia er i dag personlig trener, og klarer seg veldig fint. Det er mange som sliter med det samme som hun har vært gjennom, og det er en helt forferdelig sykdom. Jeg håper dette kan inspirere andre, og opplyse om denne sykdommen. Jeg må si at det er utrolig imponerende, og godt jobbet!

Innlegget er skrevet i samarbeid og med godkjennelse fra Mia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s