Luftige og sunne rundstykker

Nå i det siste har jeg prøvd meg litt på forskjellige oppskrifter på rundstykker, men denne er den desidert beste hittil. Mange av de andre oppskriftene har gitt meg knallharde rundstykker som ikke hevet noe særlig. Men disse her ble luftige og gode! De tar litt tid å lage på grunn av lang hevetid, men det var verdt det. Mmm

2015-06-26 13.15.20
Dette gir 12 rundstykker:
3,5 dl lunket vann
1,5 pakke ferskgjær eller tørrgjær
Totalt 500 gram mel. Her kan du bruke litt av hva du vil, men jeg brukte halvparten sammalt hvete grovt og halvparten vanlig siktet hvetemel.
1 ss linfrø
1 ts salt
1 ts sukker (kan sløyfes, men det gjør de ekstra luftige)
3 ss olje eller smeltet smør
Eventuelt kan du strø andre frø på toppen

Slik gjør du:
Bruker du tørrgjær blander du alt det tørre sammen, og tilsetter deretter det våte. Hvis du bruker ferskgjær må du løse opp den i lunket vann først, også tilsette resten av ingrediensene. Bland det god sammen og sett til heving i ca 30 minutter under plastfolie. Deretter skal du kna deigen med litt mel i noen minutter, før du deler opp i 12 «boller» du fordeler på et smurt brett. La de heve i 30 minutter til under plastfolie. Her kan man nesten se at de vokser! Sett de inn i ovnen på 225 grader i ca 13 minutter.

Én kommentar

  1. Casa Brodshaug · juni 27, 2015

    Ser utrolig gode ut! 🙂 Kanskje jeg skal prøve meg på disse 😀

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s