Nå i det siste har jeg prøvd meg litt på forskjellige oppskrifter på rundstykker, men denne er den desidert beste hittil. Mange av de andre oppskriftene har gitt meg knallharde rundstykker som ikke hevet noe særlig. Men disse her ble luftige og gode! De tar litt tid å lage på grunn av lang hevetid, men det var verdt det. Mmm
Dette gir 12 rundstykker:
3,5 dl lunket vann
1,5 pakke ferskgjær eller tørrgjær
Totalt 500 gram mel. Her kan du bruke litt av hva du vil, men jeg brukte halvparten sammalt hvete grovt og halvparten vanlig siktet hvetemel.
1 ss linfrø
1 ts salt
1 ts sukker (kan sløyfes, men det gjør de ekstra luftige)
3 ss olje eller smeltet smør
Eventuelt kan du strø andre frø på toppen
Slik gjør du:
Bruker du tørrgjær blander du alt det tørre sammen, og tilsetter deretter det våte. Hvis du bruker ferskgjær må du løse opp den i lunket vann først, også tilsette resten av ingrediensene. Bland det god sammen og sett til heving i ca 30 minutter under plastfolie. Deretter skal du kna deigen med litt mel i noen minutter, før du deler opp i 12 «boller» du fordeler på et smurt brett. La de heve i 30 minutter til under plastfolie. Her kan man nesten se at de vokser! Sett de inn i ovnen på 225 grader i ca 13 minutter.
Ser utrolig gode ut! 🙂 Kanskje jeg skal prøve meg på disse 😀
LikerLiker