«Du er så flink til å trene du»

Det er ikke skjeldent at jeg får høre at jeg er flink med treningen. Det er rett og slett blitt en vane for meg å ha treningsbagen ferdig pakket i bilen, så jeg kan dra rett etter skolen for eksempel. Jeg er inne i en slags hverdagsrytme, hvor jeg planlegger treningene og lager tid til det. 

Jeg er ikke noe supermenneske som har flere timer i døgnet enn andre, men trening er bare noe jeg prioriterer. Den vanligste unnskyldningen for å ikle trene er at man ikke har tid. Visste du at en time er faktisk kun 4% av døgnet, og det er noe alle kan sette av til trening! Problemet er at mange kommer hjem fra jobb/skole og er sliten. Men man får ikke akkurat mer energi ved å ligge på sofaen… TV er faktisk ikke noe jeg ser noe særlig på, for det blir bortprioritert. Paradise hotell og andre serier er ikke noe jeg velger å se på istedenfor å trene, det synes jeg er et lett valg. 

Nasjonale anbefalinger for fysisk aktivitet sier at vi bør ha minst 30 minutter moderat fysisk aktivitet iløpet av dagen. Dette vil si 30 minutter hvor du blir anpusten eller får pulsen litt opp. Det er overraskende mange som ikke oppfyller dette! Tenk deg en dag hvor du setter deg i bilen, kjører til jobb, kjører hjem igjen, lager litt middag og ligger på sofaen resten av dagen. Du har kanskje gått under 1000 skritt iløpet av dagen, og slik er det 5 dager i uken. Det er skremmende faktisk, for vi vet jo hvor mye fysisk aktivitet har å si for å unngå utallige sykdommer! 

Jeg ønsker å få folk ut i aktivitet for å forbedre generell helse, så derfor vil jeg oppfordre deg som leser dette til å prøve å øke ditt aktivitetsnivå, og få med deg en venn eller familiemedlem på en tur. Kjenn hvor godt kroppen har av det! 

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s