Inaktivitet er utrolig farlig

Som fysioterapistudent er jeg veldig opptatt av viktigheten av fysisk aktivitet og god helse. Jeg ønsker å fokusere på helsefordelene med å trene, heller enn hva det gjør utseendemessig med kroppen din. Trening og fysisk aktivitet kan drastisk senke sjansen for å få utallige sykdommer. Mange studier kommer fram til det samme gang på gang; de som er mer fysisk aktive lever lenger og får mindre sykdommer.

Jeg kom over en ny forskningsartikkel utført i Sverige, som tok for seg menn fra de var 54 år, og frem til de skulle blitt 99 år. De testet helsen og den fysiske formen til deltakerne hvert tiende år. Som vi vet har røykere høy dødelighet, så det var det som tronet på toppen når der gjaldt tidlig død i denne studien. Men overraskende for mange kom inaktivitet og dårlig fysisk form på andreplass over sammenheng med tidlig død! Tidligere artikler og forskning har også kommet frem til dette, at fysisk form har mer å si for tidlig død enn både høyt kolesterol og høyt blodtrykk.

Men det er ikke så mye som skal til for at fysisk aktivitet har en helseeffekt. Jeg ønsker å kjempe for at fysisk aktivitet blir en større del av livet til flere. Derfor vil jeg oppfordre alle som leser dette til å få med deg et familiemedlem eller en venn på tur. En 30 minutters gåtur vil gi en god helsefordel, og avtal for eksempel å gjøre dette fast en dag i uka. Så lite kan faktisk gjøre at du unngår forskjellige sykdommer, og får en bedre helse 🙂

Del gjerne innlegget på facebook så flere kan bli inspirert!

2016-06-24 10.31.43

Kilde:
http://fysioterapeuten.no/Aktuelt/Nyheter/Inaktivitet-nesten-like-farlig-som-roeyking

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s