Middagstips – hjemmelaget tomatsuppe med kjøttboller

Gårsdagens middag ble hjemmelaget tomatsuppe med kjøttboller, og tenkte å dele oppskriften med dere!

Å lage hjemmelaget tomatsuppe er veldig enkelt, og det er også veldig sunt. Denne oppskriften holder til 2 personer.

Du trenger:
2-3 fedd hvitløk
1/2 løk
1/2 ts chillipaste (kan også bruke fersk chilli eller chillikrydder)
1/2 paprika
1 terning grønnsaksbuljong
5 dl vann
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpure
1 ts sukker eller valgfri søtning
Salt og pepper
Valgfritt krydder. Jeg brukte koriander, basillikum og cumin
Kjøttboller. Jeg brukte ferdige kjøttboller


Slik gjør du:
Hakk opp løk, paprika og hvitløken, og stek det 2-3 minutter i litt olje med chillipaste. Putt det i en kjele med vann, buljong, hakkede tomater, tomatpure og krydre med salt, pepper, 1 ts sukker/annen søtning (her brukte jeg sukrin) og annet krydder. La det koke i 10-12 minutter (kan godt stå lenger om du har god tid), og kjør det til en jevn suppe med stavmikser. Tilsett kjøttboller og suppen er ferdig 🙂 Så klart kan man hardkoke noen egg om du ikke har eller ønsker kjøttboller, det er bare fantasien som stopper deg når det gjelder supper. Om du ønsker en litt mer rund smak kan du tilsette en liten skvett fløte mot slutten av koketiden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s