Til deg som «ikke har tid til å trene»

Ofte er en unnskyldning for å ikke trene at man ikke har tid. All tid går til skole, jobb, familie, venner og diverse andre ting som opptar tid.

Jeg har skole, riktignok er det perioder jeg ikke drar inn til Oslo hver eneste dag, men de dagene jeg drar inn bruker jeg totalt 3 timer frem og tilbake. Jeg jobber i snitt 3 fulle helger i måneden, og jeg har kjæreste jeg ønsker å tilbringe mye tid med. Mellom alt dette trener jeg 3-6 dager i uka. Men jeg skal si deg en ting… Jeg ser ikke på serier eller tv (ganske så sjeldent, og isåfall kanskje en time eller to med kjæresten når vi slapper av). Hvis du for eksempel skrur på netflix, hvor lett er det ikke å sitte 8 timer å se på en serie fordi man bare se en episode til?

Det handler bare om prioriteringer, og å lage tid til det du ønsker! Jeg velger å prioritere trening, så derfor får jeg tid til det. Trening gir meg overskudd, og det er noe jeg gjør sammen med kjæresten.

Det norske folk blir bare latere og latere, og vi sitter mer og mer stille både i jobb, bil og ellers. Livsstilsykdommer er et økende problem, og det er lite fysisk aktivitet som er hovedårsaken. Hvis du ber over en venninne på besøk, ta dere en gåtur eller treningsøkt sammen i stedet for å sitte å se på film eller serier. Joda, man skal kunne slappe av. Men trening og regelmessig fysisk aktivitet gir deg overskudd, og man blir faktisk bare slappere av å sitte på sofaen halve dagen. Det er forskjell på å slappe av en time på sofaen og 5 timer…

Hvis du føler deg truffet av dette, så skjønner jeg at det er vanskelig med dørstokkmila. Det er vanskelig å dra kroppen opp av sofaen når man først ligger så utrolig godt. Men isåfall så bør du slutte å bruke lite tid som en unnskyldning! Si heller at du ikke prioriterer det, for det er faktisk sannheten. Kjenn litt på den tanken. Og er det noe du har dårlig samvittighet for og ønsker å endre, ja da er det bare å bestemme seg for det, og gjennomføre det! Du kan få til alt med viljestyrke 🙂 Planlegg dagene og dra for eksempel rett på trening etter jobb/skole, og ha alltid med deg en klar treningsbag i bilen. Det er ikke umulig å få tid til!


 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s