Slår et slag for et sunt og uanstrengt forhold til mat!

Heisann folkens!

I går la jeg ut dette bilde på instgram. Jeg hadde nemlig kjøpt meg sjokolade etter trening, og dette på en helt vanlig tirsdag. Som oftest viser man seg jo bare frem når man er «flink» å spiser sunt og trener. Men som en offentlig person som mange følger og ser opp til mener jeg det er lurt å være litt «menneskelig» og vise at man faktisk ikke lever det mange ser på som et perfekt liv. Selv spiser jeg pizza så og si hver uke (ikke da en supersunn versjon), og kjøper meg noe digg snacks flere ganger i uken.

bilde-08-11-2016

Jeg er altså ingen person som er super strikt på kosthold. Jeg lever etter et normalt norsk kosthold, med variasjon mellom mest sunn og litt usunn mat. Etter min mening synes jeg man skal få lov til å kose seg uten å få dårlig samvittighet. Jeg forbinder mat med glede (ja, jeg er nok kanskje litt for glad i mat!), og det er noe man skal kose seg med. Det er så alt for mange som har et anstrengt forhold til mat, og føler på presset med å føle seg dårlig om de spiser noe som ikke er så sunt.

Det er mengder det står på. Spiser du en plate sjokolade og potetgull hver dag og er veldig inaktiv, så vil du mest sannsynlig legge på deg. Men lever du et aktivt liv og trener jevnlig så skal det være lov å kose seg med litt usunn mat av og til. Det er vanligere enn du tror, folk viser det bare ikke frem!

Visste du forresten at overvekt, høyt kolesterol og høyt blodtrykk ikke er så absolutte risikofaktorer for hjerte og karsykdom som tidligere trodd? Det om du er i god fysisk form og har god kondisjon er en enda større påvirkning, dette har jeg skrevet om i dette innlegget: Inaktivitet er utrolig farlig

Lik gjerne facebooksiden min HER om du liker det jeg skriver!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s