Kurs i kinesiotape – rocktape

Denne helgen har jeg vært på kurs for å lære kinesiotape, de fargerike strechy teipene du kanskje har sett flere idrettsutøvere bruker. 

Og du lurer kanskje på, funker det? 

Ja det funker. I prinsippet vil det verken gjøre deg sterkere, eller gjøre at du yter mer. Det er ikke noen bevis for at det verken øker blodsirkulasjon eller kan påvirke muskler eller skjelettet. Sånn sett har det nok en fin placeboeffekt og gir trygghetsfølelse i konkurranse og ytelsessituasjoner. Men den hjelper på noe, selv om det ikke er så lett å forklare. Teorien er at det kan løfte huden, noe som også kan sees når man har lagt det på. Dermed blir det mindre i klem under huden, for eksempel nervefibre som kan irriteres. Det blir et annet trykk og det er dette man tror hjelper som smertelette og kan drenere hevelser. Dette vil gjøre at kroppen din får bedre funksjon og du vil klare mer. Man vet også at det gjør noe med nervesignalene til hjernen, men ikke akkurat hva. Mange som sliter med muskelkontroll vil med tape kunne aktivere muskelen skikkelig. Vanskelig å bevise og forklare, men det funker jo på en eller annen måte! Dette ser man tydelig på tester utført før og etter man har lagt på. Ikke alltid, men på veldig mange vil det fungere bra. 

Jeg synes det er kjempe interessant å lære nye ting, og målet mitt er å bli en knall god fysioterapeut. Det gjelder å ha store mål, og man må hele tiden strekke seg etter å utvikle seg videre 🙂 Slenger med en del bilder på slutten!


Anbefaler alle som interesserer seg for dette å sjekke ut www.rocktape.no for kurs og produkter! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s